Nevrorefleksolog Monica Olsbø

Refleksologklinikken

Nevrorefleksologi

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser. Det er en behandlingsform som er utviket i Norge siden 1990.

Faget bygger på sammenhengen mellom huden og nervesystemet. I embryoets utviklingsfase har disse to bestanddelene felles opphav. Nevrorefleksologiens teori er at koblingen mellom hud og nervesystem fortsetter gjennom livet.

En nevrorefleksolog stimulerer punkter i huden som påvirker kroppens funksjoner og økosystem via nervesystemet. Med ulike teknikker jobber man systematisert på hele kroppen for å påvirke blant annet blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, fordøyelse, hormoner og nerver. Ergo også med sykdom/ubalanse i forbindelse med disse systemene.

En nevrorefleksolog tar ofte utgangspunkt i tre forskjellige grunnbehandlinger:

Psoas major
Psoas major er en muskel som sitter dypt i bekkenet og styrer kroppens holdning. Oppretting av denne er ofte helt nødvendig i behandling av bevegelsesapparatet deriblant ryggplager, skulderplager og kneplager.

Vagusnerven
Nervus vagus, hjernenerve 10, er involvert i det meste som skjer inne i kroppen. Den er derfor også involvert i en rekke plager som blant annet angst, mage-/tarmproblemer, hjertebank, stress og søvnproblemer.

Lymfesystemet
Lymfesystemet er kroppens avfallssystem og en stor del av immunforsvaret. Her er noen eksempler på plager du kan ha hvis lymfesystemet ikke fungerer slik det skal: hodepine, ofte forkjølet, treg mage og stiv nakke/skuldre/rygg.

Utdanning og erfaring

  • Nevrorefleksologi ved Medika Nova i Oslo, 2017-2019
  • Sykepleieutdanningen ved Høgskolen i Molde, 1993-1996
  • Sykepleiererfaring fra Revmatismesykehuset i Oslo + Rikshospitalets barneavdeling 1996-2010
  • Sykepleier for personer med demenssykdom 2013-2018
  • Ansatt som pedagog + støtteassistent i barnehager 2010-2013

Siden jeg tok sykepleierutdanningen har jeg hatt stor interesse for helheltlig perspektiv på sykdom og eventuelle bakenforliggende årsaker.

Min hovedoppgave under sykepleierutdanningen omhandlet alternativ sykepleie og behandling til personer med kroniske, revmatiske smerter.


Jeg ønsker mennesker i alle aldre – med alle plager – hjertelig velkommen til meg på REFLEKSOLOGKLINIKKEN, 2. etasje ved Sandefjord Helsepark

Nevrorefleksolog Monica Olsbø

Leter du etter noe?

Finn det her: