Framhevet bilde

Naprapat & Helse har nå fysioterapeuter

En fysioterapeut forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet.

Som fysioterapeut jobber vi med kropp og bevegelse for å fremme god helse. Behandlingen er basert på undersøkelse og vurdering av dine utfordringer og hva du som pasient ønsker hjelp til. Formålet med behandlingen er at du skal gjenvinne/utvikle/holde ved like funksjonsevnen. Som ledd i behandlingen er vi veldig opptatt av hva du som pasient aktivt kan bidra med for å oppnå målene for å forbedre din egen helse. Like viktig er det at du som pasient utrykker hva dine forventinger til oss som fysioterapeuter er. Skal vi nå målet ditt sammen, er det viktigste at vi spiller på samme lag og drar i samme retning.
Under smerter/plager inngår:
  • Akutte skader – Smerter som har oppstått nylig.  For eksempel et overtråkk, en vond rygg etter tunge løft, en muskelstrekk eller lignende.
  • Kronisk/langvarig smerte – Smerte du har gått med i lengre tid. Defineres vanligvis som smerte som har pågått i tre måneder eller mer.
  • Prehabilitering/rehabilitering – trening før og etter operasjon. Begge deler er vesentlig for et godt resultat. Det er ved flere typer operasjoner vist at trening både før og etter operasjon kan påvirke resultatet positivt. For eksempel ved rekonstruksjon av korsbånd har man god evidens på at styrketrening før operasjon og bevegelighets- og styrketrening etter operasjonen er helt nødvendig for å få et så funksjonelt og smertefritt kne som mulig. Dette gjelder i aller høyeste grad også for operasjoner i andre ledd i kroppen.

Du kan komme til fysioterapeut uten henvisning fra lege. Fysioterapeuter som jobber privat inngår ikke i frikortordningen. Derimot er det mange helseforsikringer som dekker hele eller deler av behandlingen hos private aktører.

For mer informasjon og timebestilling besøk vår hjemmeside www.naprapatoghelse.no, eller kontakt oss på 33 44 82 05.

Leter du etter noe?

Finn det her: