Nevrorefleksolog Gry Colbiørnsen Bratlien

Sandefjord Refleksologi

Slik fungerer Nevrorefleksologi

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser. Det er en behandlingsform som er utviket i Norge siden 1990.

Faget bygger på sammenhengen mellom huden og nervesystemet. I embryoets utviklingsfase har disse to bestanddelene felles opphav. Nevrorefleksologiens teori er at koblingen mellom hud og nervesystem fortsetter gjennom livet.

En nevrorefleksolog stimulerer punkter i huden som påvirker kroppens funksjoner og økosystem via nervesystemet. Med ulike teknikker jobber man systematisert på hele kroppen for å påvirke blant annet blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, fordøyelse, hormoner og nerver.

En nevrorefleksolog tar ofte utgangspunkt i tre forskjellige grunnbehandlinger:

Psoas major

Psoas major er en muskel som sitter dypt i bekkenet og styrer kroppens holdning. Oppretting av denne er ofte helt nødvendig i behandling av bevegelsesapparatet deriblant ryggplager, skulderplager og kneplager.

Vagusnerven

Nervus vagus, hjernenerve 10, er involvert i det meste som skjer inne i kroppen. Den er derfor også involvert i en rekke plager som blant annet angst, mage-/tarmproblemer, hjertebank, stress og søvnproblemer.

Lymfesystemet

Lymfesystemet er kroppens avfallssystem og en stor del av immunforsvaret. Her er noen eksempler på plager du kan ha hvis lymfesystemet ikke fungerer slik det skal: hodepine, ofte forkjølet, treg mage og stiv nakke/skuldre/rygg.

Vi oppsøkes ofte for:

  • Muskel- og skjelettplager
  • Søvnvansker
  • Stress, uro og utbrenthet
  • Angst og depresjon
  • Mage og tarmplager
  • Luftveisplager
  • Immunforsvar
  • Hormonelle plager

Tilrettelagt for deg

Nevrorefleksologi er en naturlig og medisinfri fysisk behandlingsmåte som passer godt for alle mennesker i alle aldre. Vi bruker ulike punkt- og massasjeteknikker på ulike deler av kroppen avhengig av problemets art.

Nervesystemets språk

Nevrorefleksologen påvirker nervesystemts evne til å kontrollere. Punktene vi benytter ligger i et kartlagt system, og ved å benytte de rette komandoene stimuleres nervebanene slik at kroppen gjenvinner likevekt.

Leter du etter noe?

Finn det her: